Ana içeriğe atla

iPhone X Teknik Özellikleri


iPhone X


Apple'ın merakla beklenen 10. yıla özel modeli 



iPhone X hakkında bilgiler
Tasarım ve Ekran
Kasası ve ekranı kesintisiz bir bütün oluşturan, en ince ayrıntısına kadar akıllı bir aygıt nasıl tasarlanır? İlk iPhone’u tasarlarken de bunun cevabını bulmayı hedefledik. Ve iPhone X ile bu hedefimize ulaştık.
En yalın haliyle iPhone.
Kesintisiz bir deneyim sunan kesintisiz bir yüzey için, Ana Ekran düğmesini kaldırdık. Yerine, telefonunuzda gezinmeniz için yepyeni ama aynı zamanda çok tanıdık yollar geliştirdik. Telefonunuzda kolayca gezinmeniz için doğal ve tanıdık hareketler
Ana Ekran
Ekranın altından yukarı doğrutek bir kaydırma hareketiyleAna Ekran’a ulaşın.
Multitasking
Açık olan uygulamalarınızın tümünü görmek için ekranı yukarı kaydırıp kısa bir süre beklemeniz yeterli.
Denetim Merkezi
Kişiselleştirilebilir Denetim Merkezi’ni açmak için ekranı aşağı kaydırın.
Siri
Siri’ye bir soru sormak içinyan düğmeyi basılı tutun.
Küçük boyutlar,büyük teknolojiler.
TrueDepth kamera sistemi muhteşem fotoğraflar çekmenizi sağlarken aynı zamanda Face ID teknolojisini sunuyor. Ekranın üst kısmındaki minik bir alanda yer alan bu minyatür modül, şimdiye kadar geliştirdiğimiz en gelişmiş teknolojilere ev sahipliği yapıyor.



Karşınızda Super Retina. Bir mühendislik harikası
Super Retina HD ekranda yer alan OLED panel, sıradan OLED panellerden çok farklı. 1.000.000:1 kontrast oranı, yüksek çözünürlük ve parlaklık, geniş renk yelpazesi desteği ve akıllı telefon dünyasında bugüne kadar gördüğünüz en gerçek renkler. Böylesine özelliklerle dolu bir HDR ekranı mümkün kılmak için özel olarak tasarlanan bu OLED panel, aynı zamanda oldukça yüksek olan standartlarımızı da karşılayacak şekilde düşünüldü.
5.8 inçSuper Retina HD ekran1
2436 × 1125çözünürlük
458 ppi(inç başına piksel)
Her köşesi göz alıcı.



Yenilikçi bir katlama sisteminden ve devre istifleme teknolojisinden yararlanan OLED panel, aygıtın kıvrımlarını takip ederek telefonun en uç köşelerine kadar ulaşıyor. Kenarlarda bozulmayı önlemek ve görüntü kalitesini korumak için, alt piksellere kadar “örtüşme önleme” adı verilen bir tekniği kullanarak her bir piksele ince ayar çekiyor.



Akıllı telefon dünyasında bugüne kadar gördüğünüz en gerçek renkler.
Super Retina HD ekrandaki gelişmiş renk yönetimi sistemi, akıllı telefon dünyasındaki en iyi sistem. Yani içeriğinizin renk modu ister P3 ister sRGB olsun; iPhone X, kullandığınız renk profilini tanıyor ve içeriği otomatik olarak o formatta gösteriyor. Şimdi, en sevdiğiniz yönetmenin veya tasarımcının renklerini tam da onların hayal ettikleri tonlarda görebilirsiniz.
True Tone.
Çok daha rahat bir görüntüleme deneyimi.
True Tone teknolojisi, gelişmiş altı kanallı ortam ışığı sensöründen yararlanarak ekrandaki beyaz dengesini ortamdaki ışığın renk sıcaklığıyla eşleşecek şekilde ayarlıyor. Böylece ekrandaki görüntüler kağıt üzerindeymişçesine doğal duruyor ve gözü de daha az yoruyor.



HDR videolar.
Şimdi iPhone’da ilk kez gösterimde.
iPhone X, gerçek anlamıyla Yüksek Dinamik Aralık (HDR) özellikli bir ekrana sahip. Filmleri ve TV programlarını Dolby Vision ve HDR10 formatında izleyebilirsiniz. HDR fotoğraflarınızı daha muhteşem bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Üstelik şimdi iTunes, Netflix ve diğer içerik sağlayıcıların sunduğu HDR içeriklerin de tadını çıkarabilirsiniz.



Bir akıllı telefonda şimdiye kadar kullanılan en dayanıklı cam.
Ön ve arka yüzeyi tamamen kaplayan cam, yüzde 50 daha fazla derinliğe sahip olan güçlendirme katmanıyla şimdiye kadar tasarladığımız en güçlü cam olma özelliğini taşıyor. Yedi katmanlı boyama işlemi hassas tonlara ve opak bir görünüme olanak verirken, yansıtıcı optik katman ise renklerin çok daha iyi görünmesini sağlıyor. Ve yağ tutmayan kaplama sayesinde parmak izleri ve lekeler kolayca silinebiliyor.
Kablosuz bir dünya için kablosuz şarj.
Amacımız daima, iPhone’u şarj ve kulaklık kablolarından kurtarıp gerçek anlamda kablosuz bir aygıt haline getirmekti. Cam arka yüzeyi ve yerleşik kablosuz şarj sistemiyle iPhone X, kablosuz bir geleceğe bugünden hazır.

Apple tasarımı çok özel bir paslanmaz çelik.
iPhone X’un çevresini saran ve tasarımına güç katan paslanmaz çelik şerit; Apple imzalı, son derece dayanıklı, daha saf, göz alıcı parlaklıkta, çok özel bir alaşım. Uzay grisi rengini elde etmek için ise, paslanmaz çelik şeridin rengini camın rengiyle tam olarak eşleştirmeye yarayan ve “fiziksel buhar biriktirme” adı verilen teknikten yararlanıyoruz.

Suya, sıçramalara ve toza dayanıklı.
iPhone X, mikroskobik düzeyde hassas bir mühendislikle suya, sıçramalara ve toza karşı dayanıklı olacak şekilde geliştirildi.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Baojun E100 General Motor elektrikli otomobil

General Motor 5000 dolarlık elektrikli otomobil üretti Amerikalı otomotiv devi General Motors, Çin'de 5000 Dolar'a satılacak olan elektrikli otomobil üretti. General Motors, Çin Hükumeti'nin de teşviğiyle 5000 dolar'a Otomobil satışına başladı. Üretilen bu elektrikli otomobilin iki kişilik olacağı açıklandı. Saatte 100 kilometre hıza çıkabilen otomobil özellikle kent içi ulaşımda kullanılması hedefleniyor. Böylece Özellikle büyük şehirlerde meydana gelen hava kirliliği ve saatler süren trafiğin azaltılması amaçlanıyor. Bilindiği üzere Çin'in başta Pekin olmak üzere birçok büyük kentinde günlerce süren kirli hava nedeniyle, insanlara evlerinden dışarı çıkmaması tavsiye ediliyor. İş gücü kaybı yaratan bu durumun önüne geçmeyi hedefleyen Çin Hükumeti, vatandaşlarını elektrikli otomobil alımına teşvik ediyor. Baojoun isimli otomobilin ilk 200 satışı için daha şimdiden 5000 başvuru alınmış bile. Şimdilik satışlar Çin'in güneyi

iPhone 8 tanıtımını izlemeyi kaçırmayın!!

APPLE 12 EYLÜL 20.00 canlı yayında https://www.apple.com/tr/ Apple 12 Eylül'de Apple Park kampüsünde yer alan yeni gösteri mekanı Steve Jobs Tiyatrosu'nda bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte, mevcut iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerine yükseltme yapan iki yeni iPhone'u ve bir süper premium iPhone 8 modelinin yanısıra, 4G LTE veri seçeneğine sahip yeni bir Apple Watch Series 3'ü görmeyi bekliyoruz. Canlı yayını izlemek için birkaç önemli gereklilik vardır, ancak herhangi bir cihazda izleyemezsiniz. Bir iOS cihazınız (bir iPhone, iPad veya iPod touch) varsa, Safari tarayıcısını kullanarak bağlantıyı açmanız gerekiyor; cihazınızın iOS 7.0 veya daha yenisinde çalışıyor olması gerekli. Mac'te izlerseniz, OS X / MacOS v10.8.5 veya sonraki sürümlerinde Safari 6.0.5 veya daha yenisine gereksinim duyarsınız. Bir Windows PC kullanıyorsanız, Windows 10 üzerinde çalışan Microsoft Edge tarayıcısına ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca, etkinlik Apple TV (İkinci veya

Samsung Galaxy J5 Prime Hakkında bilgi

SAMSUNG J5 PRİME  Siyah ve Altın renk seçenekleri sunan  Galaxy J5 Prime , 5.0 inç IPS LCD ekrana sahip. 142.8 x 69.5 x 8.1 mm boyutlarındaki telefonun ağırlığı 143 gram. Samsung Galaxy J5 Prime ‘nin arka tarafında led flaşlı f/1.9 diyafram açıklığıyla 13 MP ana kamera yer alırken telefonun ön tarafında f/2.2 diyafram açıklığında 5 MP selfie kamerası bulunuyor.2 GB Ram ve 16 GB dahili depolama alanına sahip olan telefon 256 GB’a kadar mikroSD kart desteği sunuyor. Galaxy J5 Prime Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemi ile geliyor. hepsiburada alışveriş için tıklayabilirsiniz gittigidiyor alışveriş için tıklayabilirsiniz